Dla 4 osób – Czas przygotowania 30 minut
• 1 bulionetka Bulion drobiowy KNORR
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka musztardy
• 1 łyżka miodu
• sok z 1 cytryny
• 200 g wędzonej piersi z kaczki
• 300 g sałaty (mix różnych)
• 50 g suszonej żurawiny
• 200 g koziego sera
• grzanki sałatkowe
Sposób przygotowania: {hidetags}
Rozpuść ½ bulionetki Bulion drobiowy KNORR w 100 ml wrzącej wody i odstaw do ostudzenia.
Posiekaj drobno ząbek czosnku, przełóż go do miseczki, dodaj musztardę, miód i sok z cytryny. Mieszaj wszystko dodając powoli wywar z bulionetki do uzyskania gładkiego dressingu.
Pokrój pierś kaczki w cienkie plasterki i wymieszaj je z listkami sałaty oraz paroma łyżkami dressingu. Ułóż sałatkę na środku talerza, posyp suszoną żurawiną, pokrojonym w kostkę serem kozim i na koniec grzankami. Podawaj od razu po przyrządzeniu.