Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przysmak kokosowy

 

Składniki:

    75g masła
    200g wiórków kokosowych
    175g skondensowanego mleka
    kilka kropli barwnika spożywczego (wg uznania)

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu roztopić masło, ciągle mieszając. Dodać wiórki, wymieszać. Wlać mleko i barwnik, ciągle mieszając, gotować 7-10 min. Rondel zdjąć z ognia i przestudzić zawartość. Schłodzoną masę uformować i pokroić na prostokąty. Studzić jeszcze godzinę i podawać. (można podzielić masę na 2 części, a barwnik wlać tylko do 1 z nich, w ten sposób otrzymamy dwukolorowe ciasteczka) Jest to pyszny przepis na aromatyczną i kremową przekąskę.
    Smacznego!

1 comment for “Przysmak kokosowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *