Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dipy

Dip diabelski z mięsem

Składniki: • 300g jogurtu naturalnego • 15 dkg mięsa pieczonego (np.schabu ) • 1 ząbek czosnku • ½ łyżeczki chilli • 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej • sól ziołowa Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w drobną kostkę. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, chilli, papryką słodką oraz solą ziołową do smaku. Mięso połączyć z powstałym dipem

Dip paprykowy I

Składniki: – 25 dkg serka homogenizowanego lub 20 dag twarogu i 2 łyżki mleka – 1 czerwona papryka – ¼ łyżki pieprzu cayenne lub kilka kropli tabasco – pęczek szczypiorku – odrobina sosu worcester lub sojowego – pieprz Sposób przyrządzenia: Twarożek lub krem utarty z twarogu i mleka doprawić sosem Worcester lub sojowym oraz cayenne…

Dip paprykowy

Skład:   czerwona papryka 2 duże cebule 4 łyżki masła 1 szklanka słodkiej śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól tymianek chili       Sposób przyrządzenia:   Paprykę drobno pokroić i zmiksować na puree. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na maśle, dodać do paprykowego puree i zagotować. Połączyć śmietanę z…