Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Sałatka z sałaty i rzodkiewki

Składniki: 1 główka sałaty 3 rzodkiewki śmietana 12% sól sos sałatkowy w proszku szczypiorek natka pietruszki Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki a rzodkiewki pokroić w plasterki, wymieszać razem. Doprawić do smaku solą oraz sosem sałatkowym i zalać całość śmietaną. Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.

Sałatka śledziowa z burakami

Składniki: filety śledziowe 3 ziemniaki 3 buraki 3 marchewki słoik majonezu pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Ziemniaki, buraki i marchewkę ugotować osobno w osolonej wodzie po czym zetrzeć na tarce. Do warzyw dodać śledzie pokrojone w kostkę i zalać całość majonezem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem. Na sam koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

Sałatka śledziowa z fasolą

Składniki: 3 filety śledziowe 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka białej fasoli 15 małych cebulek konserwowych biała część pora 4 ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy natka pietruszki pieprz Sposób wykonania: Filety śledziowe pokroić w paseczki, fasolki odsączyć z zalewy, przelać wrzątkiem i dodać do śledzi. Następnie, cebulki przekroić na pół, pora pokroić…

Sałatka z makaronem i fasolką

Składniki: 1 op. makaronu pełnoziarnistego 1 paczka fasolki zielonej 1 puszka pomidorów kawałek żółtego sera ½ puszki kukurydzy 3 nóżki z kurczaka zioła prowansalskie Sposób wykonania: Makaron oraz fasolkę ugotować osobno w osolonej wodzie. Następnie makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Na makaronie posypać kawałki podsmażonego kurczaka, potem fasolkę, kukurydzę i zalewamy całość pomidorami…