Składniki: 1 kg dorodnych, dojrzałych truskawek 4 łyżeczki dobrego octu balsamicznego Sposób przyrządzenia: Owoce bardzo dokładnie wypłukać i obsączyć z wody. Pokroić na połowę i w misce polać octem balsamicznym. Pychota.
Kategoria: Truskawki
Truskawki
Truskawkowy koktajl
by Mudzia • • 6 komentarzy
Składniki: • 1 szklanka kefiru • 1i1/2 szklanki truskawek • 2 łyżki cukru • sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Truskawki obrać ze szpulek, opłukać pod bieżącą wodą, dokładnie odsączyć. Odłożyć kilka sztuk. Do reszty dosypać cukier i zmiażdżyć, dolać kefir i odrobinę soku z cytryny. Miksować około 5 minut aż powstanie pianka. Do szklanki wrzucić…