Składniki: 300 g masła 150 g kawioru sól sok z cytryny Sposób wykonania: Masło utrzeć aby miało konsystencje gęstej śmietany. Następnie nie przerywając ucierania dodawać kawior oraz sok z cytryny. Doprawić do smaku kawiorem.
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Masło grzybowe
by Jadwiga Gołębiowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g masła 100 g marynowanych grzybów 2-3 cebule 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz Sposób wykonania: Marynowane grzyby sparzyć wrzątkiem po czym razem z cebulą zemleć w maszynce. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Na koniec masło utrzeć aby było miękkie i połączyć z pozostałymi składnikami.
Dodatki
Masło czosnkowe
by Jadwiga Gołębiowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g masła 4 ząbki czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Czosnek obrać po czym zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie dodać go do miękkiego masła. Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić do smaku solą i całość dokładnie wymieszać.
Dodatki
Masło chrzanowe
by Jadwiga Gołębiowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g masła 60 g korzenia chrzanu sól Sposób wykonania: Korzeń obrać po czym zetrzeć go na tarce i drobnych oczkach. Następnie dodać go do miękkiego masła. Dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku solą.
Dodatki
Masło cytrynowe
by Jadwiga Gołębiowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g masła 2 cytryny 2 ząbki czosnku szczypta mielonej gorczycy Sposób wykonania: Masło ubijać z dodo datkiem soku z cytryny. Następnie dodać mieloną gorczycę oraz drobniutko posiekany czosnek. Dokładnie wymieszać.