Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dodatki

Lukier różowy

Składniki: ½ szkl. zmielonego przesianego cukru ½ białka sok z ½ cytryny ½ łyżeczki soku z żurawin Sposób wykonania: Cukier z dodatkiem białka oraz soku  cytryny ucierać łyżeczką do momentu, aż masa stanie się biała ale nie powinna być zbyt gęsta. Następnie dodać sok żurawiny i dokładnie wymieszać.

Farsz z sago i jajkiem do pasztecików

Składniki: 1 szkl. sago 1 ½ łyżki masła śmietankowego 2-3 jajka łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Sago ugotować po czym odcedzić go i przełożyć do rondelka. Dodać masło, wymieszać i całość podgrzać. W między czasie ugotować jajka, które posiekać i razem z posiekaną natką pietruszki dodać do sago, wymieszać.