Składniki: ½ szkl. drobnego przesianego cukru 2 cytryny Sposób wykonania: Cytryny obrać ze skórki po czym zetrzeć skórki na tarce. Następnie utrzeć je razem z cukrem. Na koniec dodać jeszcze sok z cytryn i nadal ucierać do zgęstnienia.
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Lukier biały
by Zuzanna Grochowska • • 0 Comments
Dodatki
Lukier rumowy
by Zuzanna Grochowska • • 0 Comments
Dodatki
Lukier różowy
by Zuzanna Grochowska • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. zmielonego przesianego cukru ½ białka sok z ½ cytryny ½ łyżeczki soku z żurawin Sposób wykonania: Cukier z dodatkiem białka oraz soku cytryny ucierać łyżeczką do momentu, aż masa stanie się biała ale nie powinna być zbyt gęsta. Następnie dodać sok żurawiny i dokładnie wymieszać.
Dodatki
Farsz z sago i jajkiem do pasztecików
by Basia • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. sago 1 ½ łyżki masła śmietankowego 2-3 jajka łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Sago ugotować po czym odcedzić go i przełożyć do rondelka. Dodać masło, wymieszać i całość podgrzać. W między czasie ugotować jajka, które posiekać i razem z posiekaną natką pietruszki dodać do sago, wymieszać.