Pecan Vanilla Ice Cream with Maple Syrup – Lody orzechowo-waniliowe z syropem klonowym .
Składniki:
• 2 łyżki cukru pudru
• 2 garście siekanych włoskich orzechów
• ćwierć litra dobrych waniliowych lodów
• syrop klonowy
Składniki:
• 4 jajka,
• 25 dag margaryny,
• 1 szklanka mąki pszennej,
• 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
• 3/4 szklanki cukru,
• 1 aromat waniliowy,
• 1 łyżka masła lub margaryny,
• 1 łyżka mąki,
• 50 dag lodów o dowolnym smaku,
• 2 szklanki śmietany kremówki,
• 3 łyżki cukru pudru,
• 3 łyżki likieru wiśniowego,
• 10 wiśni koktajlowych