Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 ser camembert 1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania: Ciasto francuskie rozstroić po czym pokroić go na równe kwadraty. Na każdym ułożyć kawałek brzoskwini i zlepić wszystkie rogi. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut. Pozostałe brzoskwinie dokładnie zmiksować i polać nimi ciasta po upieczeniu.
Kategoria: Ciastka
Ciastka
Kuleczki biszkoptowe w polewie
by Jowita Białoń • • 0 Comments
Składniki: 50 dag biszkoptu 5 herbatników 1 łyżka powideł śliwkowych 3 łyżki mleka 4 łyżki kakao aromat rumowy pokruszone orzechy i migdały suszone owoce polewa czekoladowa wiórki koksowe Sposób wykonania: Herbatniki razem z biszkoptem pokruszyć po czym dodać do nich bakalie, powidła, aromat oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać. Jeśli składniki będą chciały się połączyć dodać…
Ciastka
Ciastka z kawałkami jabłek
by Beata Stala • • 0 Comments
Składniki; 30 dag mąki 20 dag margaryny 2 żółtka jajko 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 dag drożdży szczypta soli 1 łyżką cukru pudru jabłka cynamon białko cukier Sposób wykonania: Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, jajko, śmietanę, pokruszone drożdże, szczyptę soli oraz cukier puder. Całość dokładnie wyrobić, owinąć w folię aluminiową wstawić…
Ciastka
Twarogowe ciasteczka z powidłami
by Bożena Papuga • • 0 Comments
Składniki: 25 dag twarogu 30 dag mąki 1 kostka masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia powidła lukier Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką po czym dodać proszek do pieczenia i twaróg. Całość dokładnie wymieszać i rozwałkować. Z ciasta wykroić kwadraty, które przeciąć na sodoku. Na każdym położyć odrobinę powideł i przepleść tak jak na…
Ciastka
Wafelki orzechowe
by Krzysztof Jarczyński • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 1 szkl. cukru kostka masła 1 szkl. mielonych orzechów op. prostokątnych wafli Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem po czym dodać jajka nie przerywając ucierania a na koniec dodać zmielone orzechy. Powstałą masę rozsmarować na waflach i układać jeden na drugim. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyjąc…