Składniki:
-
- 2,5 kg grubego schabu
- 1 żółtko jaja
- sól, pieprz
-
- 6 ugotowanych na twardo jaj
- 4 duże plastry salami (Genueńskie) lub więcej o mniejszej średnicy
- 4 plastry pastrami (wędlina wołowa)
- 3 duże plastry szynki
- 4 plastry sera żółtego
- 1 filiżanka serra risotta lub innego wiejskiego twarogu
- 20 dkg mrożony szpinak, blanszowany, dokładnie obsączony z soku
- 6 posiekanych ząbków czosnku1 szklanka sera mozzarella
- posiekany seler naciowy, natka pietruszki, bazylia – ilości wg uznania
- 2 łyżki tartego żółtego sera
-
- 2 szklanki sosu pomidorowego
- 25 dkg obranych ze skóry, pokrojonych w paski pomidorów
- 4 ząbki drobno pokrojonego czosnku
- 2 szklanki pokrojonych w paski pieczarek
- 1 szklanka oliwy z oliwek
- 1 pokrojona w piórka cebula
- 1 pokrojona w paski papryka
- natka pietruszki, bazylia, rozmaryn wg uznania
- sól, pieprz
Farsz:
Sos: