Składniki: 2 pomarańcze 1 szklanka śmietanki 2 łyżki cukru pudru smażona skórka pomarań¬czowa Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie śmietanę ubić z cukrem pudrem i polać pomarańcze. Na koniec posypać skórką pomarańczową.
Tag: zdrowie
Listy
Sałatka z arbuza i poziomek
by Barbara • • 0 Comments
Składniki: 1 arbuz 20 dag poziomek 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki śmietanki Sposób wykonania: Z melona wydrążyć specjalną łyżeczką kuleczki i dodać do nich oczyszczone maliny. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać owoce.
Listy
Surówka z jabłek i wiśni
by Jacek • • 0 Comments
Składniki: 40 dag jabłek 10 dag wiśni 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietanki Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki. Następnie wiśnie przekroić na połówki, usuwając pestki. Następnie śmietanę ubić z cukrem i polać nią owoce.
Listy
Poziomkowa surówka
by Izabella • • 0 Comments
Składniki: 40 dag poziomek 2-5 łyżek cukru pudru 1 szklanka śmietanki Sposób wykonania: Poziomki oczyścić i przesypać do salaterki. Następnie posypać je cukrem pudrem i polać śmietanką.
Listy
Pomarańczowa surówka
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 2 duże pomarańcze 1/2 szklanki cukru pudru 5 dag posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Pomarańcze obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Posypać je cukrem pudrem. Na koniec posypać posiekanymi orzechami.