Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka i cebulek

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoik cebulki marynowane 100 g rodzynek 1 puszka kukurydzy majonez 2 łyżki musztardy Sposób przyrządzenia: Tuńczyka, cebulki i kukurydzę odsączyć. Wymieszać, dodać rodzynki, musztardę i majonez. Ponownie wymieszać i odstawić na 30 minut. Sałatka nie wymaga przypraw. Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Sałatka z tuńczyka i fasoli

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 słoika seler marynowany 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasola czerwona 250 g sera żółtego majonez Sposób przyrządzenia: Tuńczyka, kukurydzę, fasolę i seler odsączyć. Fasolę dodatkowo opłukać wodą. Zetrzeć ser żółty na tarce. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem. Odstawić sałatkę na przynajmniej 3 godziny. *Nie potrzeba przypraw !…

Warstwowa sałatka z pora i tuńczyka

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 szt pora — duży 250 g sera żółtego 6 szt jajka majonez Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować, poczekać aż wystygną i oddzielić żółtka od jajek. Pora przekroić wzdluż i kroić w cieniutkie półkola.Tuńczyka odsączyć. Białko jajka zetrzeć na średniej tarce, żóltka na najmniejszej. Salaterkę (sporą ) wysmarować majonezem,…

Mus z tunczyka

 Skladniki 400 g tuńczyka z puszki 200 ml śmietany 30% 50 ml koniaku 200 ml wywaru z drobiu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sok z cytryny 15 g żelatyny sól pieprz do przybrania ogórek Sposób przyrządzenia: Tuńczyka osączyć z zalewy i rozetrzeć na gładką masę z koniakiem, koncentratem. Śmietankę ubić na sztywno, dodać sok z 1/2 cytryny,…