Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z tequilą

Kongo

Składniki: 40 ml tequili 2 łyżeczki soku z ananasów 2 łyżeczki Angostury woda sodowa Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki z wyjątkiem wody sodowej, wymieszać. Uzupełnić delikatnie ją wlewając wodą sodową.

Nokaut

Składniki: 50 ml tequili 10 ml likieru ziołowego 20 ml soku z cytryny 10 ml soku z pomarańczy Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Rozpacz

Składniki: 30 ml tequili 10 ml likieru wiśniowego 20 ml syropu z granatów 1 łyżeczka miodu sok z grejpfruta Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem soku grejpfrutowego z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Uzupełnić sokiem grejpfrutowym.