
Składniki:
- ½ kg truskawek
- szampan
- cukier puder

Składniki:pokrojone truskawkicałe truskawkiszampanpłatki róż Sposób przyrządzenia:Truskawki dokładnie umyć, osuszyć. Kilka truskawek zmiksować. Truskawki i mus truskawkowy dobrze schłodzić. Do odpowiednich kieliszków, brzegi których dekorujemy cukrem, nałożyć mus truskawkowy i uzupełnić szampanem. Brzeg kieliszka udekorować truskawką. Kieliszki ustawić na półmisku, obok rozsypać całe truskawki i jeśli ma być romantyczniej płatki róży.
Skład: 1/5 wódki 4/5 szampana skórka z pomarańczy lód Sposób przyrządzenia: 2 kostki lodu wrzucić do średniej literatki, najpierw nalać wódki , potem sampana, lekko zamieszać, udekorować szkło skorka pomarańczową.
Składniki: – Szamapan – łyżeczka Crème de Chassis (likier porzeczkowy) Napełnić szklankę szampanem i dopełnić małą łyżeczką Crème de Chassis
Składniki: – 100 ml szampana, – 20 ml koniaku, -1 kostka cukru, – kilka kropel Angostura Bitters, – wisienka koktajlowa, – skórka z cytryny, – kostka lodu. Wykonanie: Kostkę cukru nasączyć angosturą, włożyć do kieliszka koktajlowego. Dodać kostkę lodu, koniak, włożyć wiśnię i dolać szampan. Skropić koktajl sokiem z lekko wyciśniętej skórki cytryny, a skórkę…