Składniki: 40 ml ciemnego rumu 20 ml białego likieru miętowego Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać.
Tag: z rumu
Listy
Rum kum
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 40 ml rumu 20 ml likieru pomarańczowego 30 ml syropu z limonki ½ kumvata (karłowaty pomarańcz) Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie płynne składniki, wymieszać. Przed podaniem wycisnąć do szklanki sok z kumvata. Podawać ze słomką.
Listy
Cuba
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 40 ml ciemnego rumu 20 ml syropu z limonki ćwiartka cytryny Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie płynne składniki, wymieszać. Przed podaniem wycisnąć do szklanki sok z cytryny. Podawać ze słomką.
Listy
Aleksander
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 20 ml ciemnego rumu 20 ml likieru kakaowego 20 ml śmietanki Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Posypać szczyptą tartej gałki muszkatołowej.
Listy
Robson rum
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 30 ml rumu 15 ml syropu z granatów 15 ml soku pomarańczowego 10 ml soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.