Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z rumem

Kawa korzenna z rumem

Składniki: 2 filiżanki mocnego naparu kawy 2 łyżki rumu 1,5 łyżeczki cukru 2 goździki szczypta mielonego cynamonu 2 łyżki bitej śmietanka 1 łyżeczka kakao Sposób przyrządzenia: Kawę wymieszać z cynamonem, cukrem i rumem, rozlać do 2 gorących filiżanek. Do każdej dodać  1 goździka, łyżkę bitej śmietanki, posypać kakałem.

Kawa i rum

Składniki : ok. 500 ml kawy (na dwie szklanki) 2 łyżeczki rumu 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Do dwóch filiżanek wlać po łyżeczce rumu i dodać po łyżeczce cukru. Następnie wlać gorącą kawę. Podawać zaraz p o przygotowaniu.