Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z piwa

Grzane piwo

Składniki 6 butelek jasnego piwa 10 dag cukru 1 kawałek cynamonu 10 goździków 2 łyżki skórki pomarańczowej smażonej w syropie Sposób wykonania: Do 1 l piwa dodać goździki, cukier, cynamon oraz skórkę pomarańczową. Trzymać na ogniu około 7 minut. Po tym czasie całość przecedzić i wlać resztę piwa, wymieszać i podgrzać.

Gorący amant

Składniki: 750 ml jasnego piwa 250 ml półsłodkiego białego wina 2 jajka 3 łyżki wody skórka otarta z cytryny cynamon do smaku Sposób przyrządzenia: Skórkę i cynamon zalać wodą, powoli gotować uzupełniając wodę która wyparowała, napar przecedzić. Do wina dodać jajka, zmiksować, dodać piwo, przygotowany napar, wymieszać, podgrzać mieszając i podawać.