Składniki: 6 łyżeczek mielonej kawy 80 ml likiery jajecznego 250 ml soku pomarańczowego 8 łyżeczek cukru trzcinowego 4 plasterki pomarańczy melisa Sposób wykonania: Kawę zaparzyć gdy ostygnie dodać do niej likier oraz sok pomarańczowy. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem. Udekorować plasterkami pomarańczy i listkami melisy.
Tag: z likierem jajecznym
Kawa
Kawa na słodko
by albertos • • 0 Comments
Składniki: napar z kawy 4 filiżanki likier jajeczny 8 łyżeczek cukier 4 łyżeczki bita śmietana 4 łyżeczki Sposób przyrządzenia:Do filiżanek wlewamy po 4 łyżeczki likieru jajecznego, zmieszać go z 1łyżeczką cukru i uzupełnić filiżankę wcześniej zaparzoną kawą. Bitąśmietanę wkładamy do maszynki służącej do robienia szlaczków naciastach. Za jej pomocą robimy na wierzchu kawy delikatny szlaczek,skrapiamy…