Składniki: ½ kg dobrej kiszonej kapusty 40 dag żeberek wieprzowych włoszczyzna jak do rosołu smalec mąka kilka grzybów suszonych ziele angielskie, liść laurowy, czarny pieprz sól, pieprz, szczypta cukru Sposób przyrządzenia: Grzyby namoczyć w przegotowanej wodzie i zostawić na noc. Kapustę pokroić jeśli jest zbyt długa Pęczek włoszczyzny obrać, umyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę…
Tag: z kiszonej kapusty
Dodatki
Surówka z kiszonej kapusty.
by Teresa • • 1 Comment
Skład: 25dkg kapusty kiszonej 1 marchewka 1/2 cebuli łyżeczka oliwy kminek sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Kminek zalać wrzątkiem, odcedzić. Utartą marchew, posiekaną cebulę i kapustę doprawić do smaku, dodać oliwę i kminek, dokładnie wymieszać.