Składniki: 1 szklanka mocnego naparu kawy 4 łyżeczki gorącej czekolady ½ szklanki bitej śmietany ½ łyżeczki mielonego cynamonu szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka cukru Sposób przyrządzenia: Bitą śmietanę wymieszać z cynamonem i gałką muszkatołową. Do 4 gorących filiżanek wlać po łyżeczce czekolady, dodać kawę wymieszaną z cukrem, udekorować bitą śmietaną z dodatkami.
Tag: z kawą
Listy
Kawa z likierem migdałowym i bitą śmietaną
by Konrad Kostecki • • 0 Comments
Składniki: 2/3 szklanki mocnego naparu kawy 30 ml likieru Amaretto bita słodka śmietana Sposób przyrządzenia: Do gorącej filiżanki wlać likier, dodać kawę i łyżkę bitej śmietanki. Podawać bardzo gorące.
Listy
Drink z coca- colą na upalne dni
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Koktajl malinowy z miętową nutką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Kawa z prądem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 2-3 kieliszki spirytusu 1 cukier waniliowy Sposób przyrządzenia: Mleko zmiksować z kawą i cukrem waniliowym. Wymieszać ze spirytusem i odstawić w chłodne miejsce. Podawać w malutkich kieliszeczkach. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna