
Składniki:
-
- 20 dużych pieczarek
- posiekanej cebula
- 4 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- jajko
- pieprz, sól
- natka pietruszki

Składniki: gruby plaster fety 1 pomidor 1 łyżka oliwy biały pieprz ulubione zioła Sposób przyrządzenia: Pomidora sparzyć we wrzątku, obrać skórę, drobno posiekać. Ser pokroić, każdy kawałek nabić ostrożnie na szpadkę do szaszłyków, położyć na kawałku folii aluminiowej, przykryć pomidorem, posypać pieprzem, ziołami i skropić oliwą. Folię zawinąć.
Składniki: 2 do 4 dobrze oczyszczonych steków z antrykotu lub z rostbefu bez kości; 2,5 cm grubości 4 świeże, słodkie kolby kukurydzy, nie łuskane 2 łyżki stopionego masła 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka świeżego soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Ściągnąć łuski z każdej kolby kukurydzy pozostawiając je przywiązane u podstawy. Podtrzymać łuski…