Składniki: 4 banany 4 sztuki 4 plasterki wędzonego boczku sok z cytryny Przygotowanie: Banany dokładnie umyć, obrać, plasterki boczku, skropić sokiem z cytryny, każdy banan owinąć plasterkiem boczku, można spiąć wykałaczką, ułożyć na ruszcie lub na tackach. Grillować, tak aby boczek lekko się zrumienił. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: z grilla
Listy
Grillowany pstrąg nadziewany selerem
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Truskawki z grilla
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: szklanka cukru 3 łyżki mielonego cynamonu 50 dkg truskawek Przygotowanie: Truskawki myjemy i bardzo dokładnie suszymy. Cukier mieszamy z cynamonem. Na szpadki do szaszłyków nabijamy truskawki obtoczone w mieszance cukru i cynamonu. Pieczemy kilka minut na grillu nagrzanym do temperatury która spowoduje karmelizowanie się cukru. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Listy
Ananas z grilla
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1 ananas łyżka stopionego masła łyżka brązowego cukru 1 papryczka chilli Przygotowanie: Ananasa pokroić w plasterki bez rdzenia twardego. Wymieszać posiekaną papryczkę chilli, cukier i masło. Plastry ułożyć na grillu i piec z obu stron kilka minut ,posmarować marynatą i piec jeszcze 2 minuty. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad