Składniki: – 40 ml ginu – 40 ml soku grapefruitowego – 1 chlust curacao – 1 jajko – 2 łyżeczki cukro pudru – skórka cytrynowa Przyrządzić w szeikerze, odcedzić od lodu, podawać w kieliszku do wina. Oprószyć tartą skórką cytrynową. Podawać z 2 słomkami.
Tag: z ginem
Szampan
Błękitny Księżyc – Blue Moon Special
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – szampan, – 20 ml Ginu, – 20 ml niebieskiego Curacao, – sok cytrynowy, cukier, – skórka z cytryny, – kilka kostek lodu. Wykonanie: Brzegi dużej szampanki zwilżyć sokiem cytrynowym i zanurzyć w cukrze. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin i Curacao, dobrze wstrząsnąć i przelać do szampanki. Włożyć kostkę lodu i…