Skład: lód 45ml ginu 30ml soku z cytryny 15ml zielonego likieru miętowego wiśnia z Maraskino kawałek angostury Sposób przyrządzenia: Lód, likier, sok z cytryny i angosture mieszamy w shakerze. Podawać w koktajlowych kielichach i udekorować wiśnią. Red. Angostura – Gorzka wódka, zawierająca 23, 45 lub 48 proc. alkoholu o ciemnoczerwonej barwie. Jest też niezwykle aromatyczną…
Tag: z ginem
Gin
Gimlet
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 50 ml Ginu – 30 ml syropu z limonki – plasterek limonki – 100 ml wody sodowej Wymieszać składniki razem z dużą ilością lodu. Ozdobić plasterkiem limonki.
Koktaile
Princess Mary
by Tinca • • 0 Comments
Składniki: – 25 ml ginu – 25 ml likieru kakaowego – 25 ml śmietanki Silnie szeikerować, odcedzić od lodu, podawać w wysokim kieliszku do wina udekorowanym crusta, ze słomką.
Koktaile
Long Island Ice Tea
by Administrator • • 2 komentarze
Składniki:– 20 ml wódki – 20 ml ginu – 20 ml jasnego rumu (Bacardi) – 20 ml tequila silver – 20 ml triple sec lub inny likier pomarańczowy – lód – coca-cola do uzupełnienia Wszystkie składniki, oprócz coli, oraz kostki lodu zamieszać w wysokiej szklance i uzupełnić colą. Uwaga: Koktail ten posiada naprawde zabujcze działanie…
Koktaile
Continental crusta
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 25 ml koniaku – 25 ml ginu – 25 ml whisky – 1 chlust angostury – 1 chlust maraschino – 1 łyżeczka cukru – 3 maraski – skórka cytrynowa Przyrządzić w shakerze, odcedzić od lodu, podawać w kieliszku do białego wina dekorowanym crusta, z twistem ze skórki cytrynowej i 3 maraskami na szpadce.…