Skład: 100g masła200g cukru50g kakao lub 200g czekolady100g mąki8 białekSposób wykonania:Masło utrzeć z cukrem, dodać kakao lub utartą czekoladę, mąkę i ubite na pianę białka. Ostrożnie wymieszać i upiec w ciepłym piekarniku.
Tag: z czekoladą
Kawa
Kawa na rauszu – czekoladowa
by MiGd@l • • 2 komentarze
– filiżanka mocnej gorącej kawy – 20ml likieru kakaowego – 4 kostki gorzkiej czekolady – łyżka cukru – szczypta cynamonu – 2 łyżki bitej śmietany Przygotowanie: Kawe wlać do rondelka, dodać cynamon, cukier, czekoladę i likier kakaowy. Podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Przelać kawę przez sito do szklanego pucharka, połozyć na wierzch bitą śmietanę.