Skład: 200g obranej, młodej cebulki sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu 15g masła Sposób przyrządzenia: Przelać cebulkę kilka razy gorącą woda. Gotować do zeszklenia, w b.małej ilości wody z sola i pieprzem. Wylać wodę i dusić cebulkę w soku cytrynowym z miodem i masłem.
Tag: z cebuli
Dodatki
Pyszne i proste.
by pejsik • • 0 Comments
Nie wiem czy może być coś prostszego i mniej pracochłonnego. Skład, sposób wykonania: Jeśli cebula jest mała to na 4, a jeśli jest większa, to pokroić ją trzeba na 6 lub 8 cząstek, ułożyć na folii aluminiowej – na blasze. Posypać czosnkiem, ziołami mieszanymi i solą. dodać do zawiniątka masło. Piec do miękkości (można…