Składniki: 1,20 kg buraków czerwonych 10 dag chrzanu 1 dag kminku sól, cukier ocet (3%). Sposób przyrządzenia: Buraki wyszorować szczoteczką, upiec do miękkości w piekarniku w temperaturze 1500C. Gdy są miękkie obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Chrzan wyszorować, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach, skropić octem. Buraki połączyć z chrzanem,…
Tag: z buraków
Buraki
Buraczki czerwone słodkie
by Xawier • • 0 Comments
Półmięsne
Bigos z buraków
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 70 dag wieprzowiny, 70 dag kiszonych czerwonych buraków, 2 średnie cebule, sól, pieprz i liść laurowy Sposób przyrządzenia: Mięso i buraki pokroić w grubą kostkę. Dodać pokrojoną cebulę i liść laurowy. Podlać wodą i dusić do miękkości mięsa. (ok. 1 godz.) Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody.