Składniki :
- 300 ml mocnej kawy z ekspresu (dla dwóch osób)
- po 1 łyżce lodów czekoladowych
- bita śmietana
- kakao
Składniki: 45 ml Bayley`s Irish Cream 150 ml mocnej, gorącej kawy bita śmietana Sposób wykonania: Krem wlać do filiżanki po czym uzupełnić kawą. Udekorować bitą śmietaną.
Składniki : cukier wódka bita śmietana kawa Sposób wykonania: Cukier podgrzać w rondelku aby się rozpuścił, wówczas wlać wódkę. Wymieszać i przelać do filiżanek i uzupełnić zaparzoną kawę. Udekorować bitą śmietaną.
Składniki : dwie kulki lodów waniliowych 2 łyżeczki syropu czekoladowego 200 ml zaparzonej chłodnej kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki bitej śmietany szczypta startej gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Na dnie szklanki ułożyć lody, które polać syropem. Następnie zalać całość kawą. Na sam koniec udekorować bitą śmietana i posypać startą czekoladą.
Składniki : kawa z ekspresu kilka kulek lodów waniliowych bita śmietana Sposób wykonania: Zaparzoną kawę schłodzić w lodówce. Wówczas dodać do niej lody i dokładnie zmiksować. Przelać do szklanki i udekorować bitą śmietaną.