Składniki:
- 50 dag malin
- ¾ szkl słodkiego białego wina
- 4 łyżki bitej śmietany
- 4 listki melisy
Składniki:
Składniki: ½ filiżanki gorącej kawy ½ filiżanki gorącej czekolady 20 ml likieru Mozart bita śmietana Sposób wykonania: Do wysokiej szklanki wlać kawę oraz czekoladę. Następnie dodać jeszcze likier i całość wymieszać. Udekorować bitą śmietaną.
Składniki: filiżanka zaparzonej kawy cukier wódka bita śmietana Sposób wykonania: Cukier wsypać do rondelka i podgrzewać aż się rozpuści, wówczas wlać wódkę i dokładnie wymieszać i przelać do filiżanki. Uzupełnić zaparzoną kawą i udekorować bitą śmietaną.
Składniki: kawa espresso bita śmietana Sposób wykonania; Kawę przelać do filiżanki i przykryć warstwą bitej śmietany. Można posypać jeszcze startą czekoladą.