Składniki: 500 g moreli 250 ml soku z jasnych winogron 3 gałązki melisy 20 ml syropu cukrowego 1 ½ l wody mineralnej Sposób wykonania: Morele pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je sokami. Wrzucić jeszcze listki melisy i dodać syrop cukrowy. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. po tym czasie wlać wodę mineralną.
Tag: z alkoholem
Listy
Kruszon brzoskwiniowy
by Urszula Fronczak • • 0 Comments
Składniki: 200 g cukru 500 g brzoskwiń 500 ml soku z marakui 125 ml soku z cytryny 125 ml soku pomarańczowego 750 ml wody mineralnej Sposób wykonania: Cukier zalać 750 ml wody i gotować na małym ogniu około 5 minut. Wówczas wrzucić obrane brzoskwinie. Pozostawić je w cukrowym syropie około 3 godziny. Po tym czasie…
Listy
Grzaniec z wina
by Waldek Olędzki • • 0 Comments
Składniki: 1 butelka białego wina 2 butelki czerwonego wina 200 g cukru 5 goździków 1 laska cynamonu Sposób wykonania; Do garnka wlać białe i czerwone wino. Wrzucić cukier, goździki oraz cynamon. Całość podgrzewać na małym ogniu. Wówczas rozlać do szklanek. Podawać gorące.
Listy
Kruszon malinowy
by Ryszard Głowiński • • 0 Comments
Składniki: 200 g przecieru malinowego 10 ml soku z cytryny 500 ml bitter lemon 1 cytryna 500 ml wody mineralnej Sposób wykonania: Do przecieru malinowego dodać lemoniadę oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wlać wodę mineralną i wrzucić plasterki cytryny.
Listy
Kruszon z morelami z sokiem winogronowym
by Krystian Syski • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka moreli 125 ml nektaru morelowego 1 butelka soku z jasnych winogron 1 butelka soku grejpfrutowego 1 butelka ginger ale melisa 1 plaster grejpfruta Sposób wykonania; Morele zalać nektarem morelowym i odstawić na 30 minut. Po tym czasie wlać soki i dopełnić ginger ale. Na koniec dodać jeszcze listki melisy oraz kawałki grejpfruta.