Składniki:
- 20 ml winiaku
- 20 ml syropu truskawkowego
- 30 ml soku ananasowego
- 1 plasterek karamboli
- 1 truskawka
Składniki: 3 jabłka cukier waniliowy 40 ml winiaku 1 butelka cydru kostki lodu Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w drobną kostkę i przełożyć je do wysokiej szklanki. Następnie posypać je cukrem i zalać winiakiem. Odstawić na 15 minut po czym dolać cydr i wrzucić kostki lodu.
Składniki: 30 ml winiaku 20 ml nektaru brzoskwiniowego 20 ml soku grejpfrutowego 1 plasterek karamboli 1 truskawka Sposób wykonania: Winiak wymieszać z sokiem i nektarem. Przelać do kieliszka. Udekorować plasterkiem karamboli i truskawką.
Składniki: 30 ml winiaku 20 ml likieru wiśniowego 60 ml soku ananasowego 60 ml soku pomarańczowego kostki lodu 1 plasterek limonki 1 truskawka Sposób wykonania: Alkohole i soki przelać do shakera i dokładnie wymieszać. Następnie przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Udekorować plasterkiem limonki i truskawką.
Składniki: 6 mandarynek łyżeczka miodu łyżeczka winaiku łyżeczka zmilonych orzechów esencja wnailiowa ½ szkl soku pomarańczowego Sposób wykonania: Miód wymieszać z winiakiem. Następnie dodać sok pomarańczowy oraz posiekane orzechy. Doprawić do smku esencją waniliową. Mandraynki obrać i podzielić na cząsteczki. Przełozyć je do pucharków i polać sosem.