Składniki: 40 ml Bourbona 10 ml soku z cytryny 10 ml grenadyny 80 ml nektaru z brzoskwiń kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać Burbon, sok z cytryny, grenadynę oraz nektar z brzoskwiń. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Tag: whisky
Listy
Joanna
by Joanna Steć • • 0 Comments
Składniki: 50 ml Bourbona 10 ml soku z cytryny łyżka syropu cukrowego 1-2 łyżki maraschino 3 łyżki angostury kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera walc Burbon, sok z cytryny, syrop cukrowy, kilka kropli maraschino i angosturę. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Listy
Kolega
by Iza Surówka • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Jameson Irish Whisky 1/2 barowej łyżeczki wódki anyżowej Pastis 1/2 barowej łyżeczki likieru pomarańczowego 15 kropli likieru Maraschino 8 kropli Angostury Bitters 1/2 plastra pomarańczy 1 zielona oliwka kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, wódkę, likiery, kilka kropli angostury. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki…
Listy
Przyjaźń
by Danuta Banasiewicz • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Scotch Whisky 10 ml czerwonego wermutu 10 ml wytrawnego wermutu 15 kropli likieru Benedictine skórka z cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, wermut oraz likier. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu i udekorować skórką z cytryny.
Listy
Scotch Whisky
by Kasia Łapa • • 0 Comments
Składniki: 30 ml likieru Cointreau 30ml Scotch Whisky 30 ml likieru Kahla sok z 1/4 cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania; Do shakera wlać likier, whisky oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.