Składniki: 4 czerstwe bułeczki 50 g rodzynków 200 g twarożku 2 jajka 300 ml śmietanki 3 łyżki cukru 1 łyzka masła Sposób wykonania; Bułki pokroić na kromki, twarożek rozdrobnić widelcem a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Następnie w naczyniu żaroodpronym układać warstawmai bułki, twarożek i rodzynki. Natomiast jajka roztrzepać z maślanką oraz cukrem i polać wierzch zapiekanki.…
Tag: twaróg
Listy
Deser bananowo-twarogowy
by Julia Kochan • • 0 Comments
Listy
Sałatka z rukoli, twarogu i pomidora
by Kamila Bogacka • • 0 Comments
Listy
Pasta twarogowo-marchewkowa
by Barbara Grzegorek • • 0 Comments
Listy
Pasta twarogowa z papryką
by Grażyna Dziadosz • • 0 Comments
Składniki: 20 dag twarogu 2 jajka ugotowane na twardo 6 anchois 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć widelcem po czym dodać do niego posiekane jajka, anchois i paprykę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.