
Składniki:
- 40 dag truskawek
- 4 białka
- 1 szklanka cukru pudru
- biszkopciki

Składniki: 40 dag dużych truskawek 1/2 szklanki drobno tłuczonego lodu 4 łyżki cukru sok z cytryny Sposób wykonania: Umyte truskawki ułożyć na pokruszonym lodzie. Całość skropić sokiem z cytryny i pospać cukrem.
Składniki: 40 dag truskawek 1 szklanka wody 3 łyżki cukru Sposób wykonania: Wodę zagotować z dodatkiem cukru aż powstanie gesty syrop, wówczas na chwilę wrzucić do niego truskawki.
Składniki: 40 dag truskawek 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru kilka biszkoptów do przybrania Sposób wykonania: Truskawki umyć i przełożyć do salaterki. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać owoce. Udekorować biszkoptami.