Składniki:
- 40 dag truskawek
- 1,1/2 litra wody
- 25 dag cukru
- 10 dag lodu
Składniki: 2 białe rzodkwie 2 jabłka 10 dag truskawek SOS : 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny cukier szczypta imbiru Sposób wykonania: Rzodkwie i jabłka zetrzeć na tarce a truskawki przekroić na połówki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki podane na sos wymieszać i polać sałatkę.
Składniki garść truskawek garść poziomek gęsty kefir Sposób wykonania Poziomki i truskawki zmiksować ze sobą. Następnie nie przerywając miksowania wlać kefir.
Składniki garść malin kubeczek jogurtu naturalnego łyżeczka płatków owsianych Sposób wykonania: Płatki zalać woda i odstawić aby napęczniały. Wówczas dodać jogurt oraz maliny i całość dokładnie zmiksować.