Składniki:
- 25 dag truskawek
- 1 szkl mleka
- 1 łyżka cukru
- 4 gałki lodów śmietankowych
Składniki: 1 op roszponki 2 mandarynki 2 truskawki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania; Roszponkę porwać na mniejsze kawałki. Obrane mandarynki podzielić na cząstki a truskawki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie oliwę z oliwek wymieszać z posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę.
Składniki: 300 g truskawek 1 łyżka miodu 300 ml soku z czerwonych pomarańczy 4 plasterki limonki Sposób wykonania: Truskawki umyć po czym dodać do nich miód oraz sok z pomarańczy. Całość dokładnie zmiksować i przelać do wysokich szklanek. Udekorować plasterkiem limonki.
Składniki: 25 dag truskawek 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 szkl wody kilka kostek lodu Sposób wykonania: Wodę dobrze schłodzić po czym wrzucić do niej truskawki i dodać jeszcze sok z cytryny oraz cukier. Całość dokładnie zmiksować. Przelać do wysokich szklanek.
Składniki: 1 kg truskawek cukier 300 g lodów 1 szkl gazowanej wody minerlanej Sposób wykonania; Truskawki opłukać po czym dodać do nich lody i całość dokałdnie zmiksować. Doprawić do smaku cukrem. Przelać do szklanek i uzupełnić gazowaną wodą minerlaną.