Składniki:
- ½ kg truskawek, oczyszczonych i przekrojonych na pół
- 330 ml jogurtu waniliowego
- 2 łyżki stołowe miodu
- 3 kawałki lodu
Składniki: 2 białe rzodkwie 2 jabłka 10 dag truskawek SOS : 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny cukier szczypta imbiru Sposób wykonania; Obrane rzodkwie i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Następnie jogurt wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem i imbirem.…
Składniki: 750 g truskawek 75 g cukru 1 cytryny 1 pomarańcza 1 butelka białego wytrawnego wina 1 butelka wina musującego Sposób wykonania: Truskawki pokroić na mniejsze kawałki i posypać cukrem. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i przelać do truskawek. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wlać wino i odstawić ponownie na…