Składniki:
• 1,5 kg jabłek
• 1,5 szklanki bułki tartej
• 1 szklanka cukru,
• 1 op cukru waniliowego
• 1/3 kostki masła
• cynamon,
• rodzynki
Składniki: 0,5 mąki 200g margaryny 1 jajo 150g cukru 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki śmietany ½ łyżeczki proszku do pieczenia starta skórka z 1 cytryny 5-6 jabłek ok.150 g rodzynek ( może być więcej ) cynamon Sposób przyrządzenia: Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym, dodać margarynę. Siekać na drobne kawałki dodając…
Skład: 8jaj 25dag margaryny 40dag cukru pudru 30 dag maku 60dag jabłek, 10 łyżek kaszy manny łyżeczka proszku do pieczeni bakalie. Sposób przyrządzenia: Margarynie ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym żółtku, łyżce sparzonego i zmielonego maku i dalej ucieramy. Następnie dodajmy starte na dużych oczkach jabłka i mieszamy. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę…