Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: szampan

Sir Henry

Składniki: 30 ml calvadosu 20 ml Pecher Mignon 100 ml zimnego wytrawnego szampana 30 ml soku z pomarańczy 6 kostek lodu kawałki brzoskwiń Sposób wykonania: Składniki koktajlu wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz szampana) razem z pokruszonym lodem. Następnie przelać do kieliszka i uzupełnić szampanem. Przed podaniem wrzucić jeszcze kawałki brzoskwiń.

Italia

Składniki: 10 ml wódki 20 ml Pecher Mignon 70 ml szampana 10 ml syropu z owoców granatu 6 kostek lodu Sposób wykonania: Składniki koktajlu wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz szampana) razem z pokruszonym lodem. Następnie przelać do kieliszka i uzupełnić szampanem.

Hemingway

Składniki: 20 ml białego Cuba Rum 20 ml Coitreau 80 ml wytrawnego wina 20 ml soku z cytrynu 80 ml schłodzonego szampana 6 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać w shakerze razem z pokruszonym lodem (oprócz szampana). Następnie przelać do szklanki i uzupełnić szampanem.