Składniki:
- 80 ml soku z pomarańczy
- 80 ml soku z marakui
- 1 żółtko jajka
- 1 kulka lodów waniliowych
- kostka lodu
- 10 ml syropu truskawkowego
Składniki: ½ brzoskwiń 30 ml whisky 10 ml syropu truskawkowego 60 ml soku ananasowego kostki lodu wino musujące 1 kawałek ananasa Sposób wykonania; Whisky wymieszać z syropem truskawkowym i sokiem ananasowym. Przelać do szklanki i uzupełnić winem musującym. Wrzucić kostki lodu i udekorować kawałkiem ananasa i brzoskwiń.
Składniki: 30 ml winiaku 30 ml syropu truskawkowego 60 ml soku pomarańczowego 60 ml soku grejpfrutowego kostki lodu 1 plasterek karamboli 2 wisienki Sposób wykonania: Do shakera wlać winiak, syrop i soki. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Wrzucić wisienkę i udekorować plasterkiem karamboli.