Składniki:
- 3 łyżki mleka waniliowego w proszku
- 1 l mleka
- 3 łyżki syropu malinowego
- 1 puszka soku z mango
Składniki: grenadyna cukier 2 łyżeczki soku z limonki 1 łyżeczka cukru 10 ml syropu malinowego kostki lodu 100 ml wody sodowej maliny mięta Sposób wykonania: Brzegi szklanek zanurzyć w grenadynie a potem w cukrze. Następnie sok z limonki wymieszać z cukrem i syropem malinowym. Wrzucić jeszcze kostki lodu oraz wlać wodę sodową. Udekorować listkami mięty.
Składniki: 200 g miąższu z melona 100 ml soku z winogron 4 łyżki syropu cukrowego 4 łyżki soku z cytryny kruszny lód Sposób wykonania: Miąższ z melona wymieszać z sokiem z winogron i cytryny oraz syropem cukrowym. Przelać do szklanki i dodać jeszcze kruszony lód.
Składniki: 40 ml wódki 20 ml winiaku 20 ml syropu malinowego 40 ml soku pomarańczowego kostki lodu wino musujące 1 plasterek cytryny Sposób wykonania; Wódkę wymieszać z winiakiem, syropu malinowego i soku pomarańczowego. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu oraz plasterek cytryny. Uzupełnić winem musującym.
Składniki: 10 ml syropu cynamonowego 10 ml syropu waniliowego 200 ml spienionego gorącego mleka porcja gorącego espresso bita śmietana cynamon Sposób wykonania: Oba syropy wymieszać z mlekiem i kawą. Przelać do filiżanki, udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem.