Składniki: 2 kg gruszek 1 l wódki 3 szkl. syropu( cukier i woda w proporcjach 1:2) Sposób wykonania: Obrane gruszki pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć je do butli po czym zalać je wódką. Odstawić w ciepłe miejsce na 1 miesiąc. Po tym czasie przecedzić i wymieszać z syropem. Przelać do butelek i odstawić.
Tag: syrop cukrowy
Likiery
Likier brzoskwiniowy
by Halina Wasielewska • • 0 Comments
Składniki: 0,5 kg brzoskwiń 0, 5 l wódki 0,5 l syropu( cukier i woda w proporcjach 1:2) Sposób wykonania: Obrane brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do butli po czym zalać je wódką. Odstawić w ciepłe miejsce na 1 miesiąc. Po tym czasie przecedzić i wymieszać z syropem. Rozlać do butelek i odstawić.
Likiery
Likier agrestowy
by Renata Zaleska • • 0 Comments
Składniki: 1 k agrestu 1 l wódki 1 l syropu (cukier woda w proporcjach 4:1) Sposób wykonania: Agrest zalać niewielka ilością wody i go lekko poddusić po czym go rozetrzeć przez sito i przełożyć do butli. Zalać go wódką i zakręcić, odstawić na 7 dni. Po tym czasie całość przecedzić i płyn wymieszać z syropem.…