Składniki:
- bażant
- 6 dag tłuszczu roślinnego
- sól
- żurawina
- natka pietruszki
Składniki: 3 kuropatwy lub 2 cietrzewie 6 dag tłuszczu roślinnego 2 dag mąki 250 ml śmietany Natka pietruszki Sól Jałowiec Przygotowanie: Kuropatwy lub cietrzewie oprawić (ale NIE płukać, i nigdy nie mieszać kuropatw z cietrzewiami podczas samego gotowania) i powiesić w chłodnym miejscu (NIE lodówce) na 1-2 dni (w lecie) lub 3-4 w zimę. Kiedy…
Składniki: Comber i uda zająca/dzikiego królika 5 dag marchwi 5 dag selera 5 dag pietruszki 5 dag cebuli 2 dag mąki 1 litr oleju butelka octu cukier pieprz ziarnisty pieprz mielony ziele Angielskie liście laurowe natka pietruszki jałowiec sól Przygotowanie: Mięso skropić i natrzeć octem. Warzywa obrać, pokroić w cieniutkie plasterki dodać 10 ml oleju…