Składniki: 1 puszka tuńczyka kawałek sera żółtego 6 jajek por majonez jogurt naturalny sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, ser pokroić w kostkę, pory na krążki a jajka ugotowane na twardo na cząstki. Całość polać majonezem wymieszanym z jogurtem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: surówki
Listy
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
by Karina Kwapisz • • 0 Comments
Składniki: woreczek ryżu puszka tuńczyka w sosie własnym puszka groszku puszka kukurydzy kilka ogórków konserwowych kilka płatów papryki konserwowej Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie tuńczyk rozdrobnić widelcem, groszek i kukurydze odsączyć z zalewy a ogórki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i posypać płatkami papryki konserwowej.
Listy
Sałatka z pomidorów i fety
by Maja Ochman • • 0 Comments
Składniki: 600 g pomidorów 2 łyżki oleju 150 g startej fety 3 – 4 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego 2 łyżki wody 1/2 wiązki natki pietruszki sól Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki, które skropić olejem. Dodać fetę oraz posiekany czosnek. Następnie ocet wymieszać z wodą, posiekaną natką oraz solą. Powstałym sosem polać sałatkę…
Listy
Surówka z pomarańczy
by Malwina Żochowska • • 0 Comments
Składniki: 4 pomarańcze 3 łyżki oliwy czarny pieprz Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie skropić oliwa i oprószyć pieprzem.
Listy
Sałatka z młodej pokrzywy
by Alina Pawełczyk • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg młodej pokrzywy 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego Sól Sposób wykonania; Pokrzywę porwać na mniejsze kawałki, które skropić olejem wymieszanym z kwaskiem cytrynowym. Doprawić do smaku solą.