Składniki: średniej wielkości kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 duża cebula sól pieprz szczypta cukru szczypta kwasku cytrynowego majonez Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
Tag: surówki
Listy
Sałatka z fasolki z natką pietruszki
by Darek Koperski • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 cebula sól pieprz 4 łyżki majonezu 1 puszka fasolki konserwowej Sposób wykonania: Fasolkę odsączyć z zalewy, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz cebulę. Polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Listy
Sałatka z kapusty pekińskiej i jabłka
by Halina Drążek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kapusty pekińskiej 2 średnie jabłka 2 pomarańcze 2 banany pół cytryny 2 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka pokroić w kostkę, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a banany pokroić w plasterki/ Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić olejem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Surówka z piersi kurczaka i papryki
by Olgierd Winiarczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka (ugotowana) 2 czerwone ładne papryki 2 pory 1 słoik marynowanych pieczarek 1 puszka kukurydzy majonez sól pieprz Sposób wykonania: Kurczaka pokroić w kostkę, papryki na paseczki, pory w krążki a pieczarki przekroić na połówki. Dodać jeszcze odsączoną z zalewy kukurydzę i całość dokładnie wymieszać. Polać majonezem i doprawić do…
Listy
Sałatka z porów i groszku
by Justyna Piecha • • 0 Comments
Składniki: 1 por ½ puszki zielonego groszku 1/2 kubka jogurtu naturalnego jabłko zielony koperek łyżka oleju sojowego sól pieprz Sposób wykonania: Por pokroić w krążki, groszek odsączyć z zalewy, obrane jabłko okroić w kostkę a koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i skropić olejem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.