Składniki: 1 kapusta pekińska 1 pomidor 1 cebula puszka tuńczyka w oleju kilka zielonych i czarnych oliwek 1puszka czerwonej fasoli kostka sera feta Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, pomidora pokroić na cząstki a cebulę posiekać. Dodać jeszcze tuńczyka rozdrobnionego na kawałki, oliwki, fasolę odsączoną z zalewy oraz ser pokrojony w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Tag: surówka
Listy
Sałatka z jajek i kukurydzy
by Krystian Kwaśny • • 0 Comments
Listy
Sałatka z jabłek i selera w śmietanie
by Paulina Piwko • • 0 Comments
Składniki: 40 dag selera 20 dag jabłek 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól, cukier Sposób wykonania; Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z buraków i jabłka
by Karolina Balcer • • 0 Comments
Składniki: 1 kg buraków 3 średniej wielkości jabłka 1 duża cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka vegety 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Buraki ugotować po czym obrać i zetrzeć na tarce. Dodać pokrojone lub również starte jabłka oraz posiekaną cebulę. Doprawić do smaku cukrem, vegetą i sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z papryki z ogórkiem
by Alina Zajdel • • 0 Comments
Składniki: 3 papryki różnokolorowe 1 zielony ogórek 3 pomidory (średnie) oliwa z oliwek Sposób wykonania; Papryki pokroić w paski, obranego ogórka w plasterki a pomidory w kostkę. Całość wymieszać i skropić oliwą z oliwek.