Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: staropolska kuchnia

Sałatka curry z kurczakiem

Składniki: 1 szklanka ryżu 1 szt piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 strąk papryki żółtej (mały) 1 strąk papryki czerwonej (mały) 1 strąk papryki zielonej (maly) Sos jogurtowo-pomarańczowy 1 kubeczek jogurt naturalny 2-3 łyżki majonezu 1 szt pomarańczy 1 łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż należy ugotować z odrobiną soli…

Sałatka z tuńczyka i cebulek

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoik cebulki marynowane 100 g rodzynek 1 puszka kukurydzy majonez 2 łyżki musztardy Sposób przyrządzenia: Tuńczyka, cebulki i kukurydzę odsączyć. Wymieszać, dodać rodzynki, musztardę i majonez. Ponownie wymieszać i odstawić na 30 minut. Sałatka nie wymaga przypraw. Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Sałatka z tuńczyka i fasoli

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 słoika seler marynowany 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasola czerwona 250 g sera żółtego majonez Sposób przyrządzenia: Tuńczyka, kukurydzę, fasolę i seler odsączyć. Fasolę dodatkowo opłukać wodą. Zetrzeć ser żółty na tarce. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem. Odstawić sałatkę na przynajmniej 3 godziny. *Nie potrzeba przypraw !…

Warstwowa sałatka z pora i tuńczyka

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 szt pora — duży 250 g sera żółtego 6 szt jajka majonez Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować, poczekać aż wystygną i oddzielić żółtka od jajek. Pora przekroić wzdluż i kroić w cieniutkie półkola.Tuńczyka odsączyć. Białko jajka zetrzeć na średniej tarce, żóltka na najmniejszej. Salaterkę (sporą ) wysmarować majonezem,…