Składniki: 2 puszki zielonego groszku ogórek świeży 3 łyżki kiełków np. rzeżuchy, lucerny, rzodkiewki 2 ząbki czosnku majonez sól pieprz cukier Sposób wykonania: Groszek odcedzić z zalewy, ogórka pokroić na plasterki a czosnek posiekać. Dodać jeszcze kiełki i dokładnie wymieszać. Polać majonezem oraz doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Tag: sosy do sałatek
Listy
Sałatka z rzodkiewek, jajka i cebuli
by Renata Matuszek • • 0 Comments
Listy
Sałatka z tuńczyka z kukurydzą
by Agata Szewc • • 0 Comments
Składniki: puszka tuńczyka w oleju po jednej papryce: żółtej, czerwonej, pomarańczowej, zielonej 1 mniejsza cebula puszka czerwonej fasoli sól pieprz czosnek Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, papryki pokroić w paseczki, cebulę posiekać a fasolę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.
Listy
Sałatka z tuńczyka i kaszy
by Marcin Kaliszewski • • 0 Comments
Składniki: cebula puszka tuńczyka w sosie własnym 1/3 szklanki kaszki kus kus 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych lub konserwowych majonez sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, cebulę posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy a ogórki pokroić na plasterki. Następnie kasze ugotować według opisu na opakowaniu. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, polać majonezem i doprawić…
Listy
Sałatka z kapusty, ogórka i selera
by Karol Terlecki • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska 3 łodygi selera naciowego 3 małe ogórki małosolne zielona papryka por pęczek świeżej bazylii 3 łyżki sosu winegret z czosnkiem Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, seler zetrzeć na tarce, pory pokroić w krążki a ogórki i paprykę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać sosem. Udekorować listkami bazylii.