Składniki: ½ szkl majonezu 2 jajka 3 korniszony 3 marynowane grzybki 1 łyżka startego chrzanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym oddzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do majonezu i dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Następnie białka, korniszony i grzybki drobno…
Tag: sos tatarski
Listy
Sos tatarski domowy
by Zofia Cybulska • • 0 Comments
Składniki: 250 g majonezu 4-5 korniszonków cebula 1-2 łyżeczki kaparów lub grzybków w occie natka szczypiorek Sposób wykonania: Korniszony pokroić w drobną kostkę, cebul, kapary, natkę oraz szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki dodać do majonezu. Całość dokładnie wymieszać.