Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos maślany

Sos maślany ze złotymi szalotkami

Składniki: 2 szalotki ¼ szkl białego wytrawnego wina sok z 1 cytryny 250 g niesolonego masła sól biały pieprz Sposób wykonania; Na patelnie wlać wino, ½ soku z cytryny i wrzucić posiekane szalotki. Gotować na małym ogniu, aż cały płyn wyparuje. Wówczas jeszcze bardziej zmniejszyć ogień i dodawać kawałki masła, cały czas mieszając (nie doprowadzając …

Sos maślany

Składniki: 3 żółtka 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki soli ¼ szkl. roztopionego masła Sposób wykonania: Żółtka, sok z cytryny oraz sól dokładnie ze sobą zmiksować. Następnie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo małymi porcjami masło. Podawać ciepły.

Krewetki w sosie maślano czosnkowym

Składniki: 1 kg oczyszczonych odwłoków średnich krewetek 1 kostka masła 2 łyżki ulubionej musztardy 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Krewetki dokładnie umyć, osuszyć. W rondlu roztopić masło, dodać musztardę, natkę, sok i czosnek, dokładnie wymieszać. Dodać krewetki i dusić mieszając aż krewetki będą różowo białe.…